Prof. Dr. O. SERMET KABASAKAL'IN EMEKLİLİĞİ
9.08.2023

Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. O. Sermet Kabasakal'ın emekliliği nedeniyle 20.Haziran.2023'te düzenlediğimiz toplantıda bir araya geldik. Bölümümüzde bulunduğu yıllar içinde yardımsever ve nüktedan tavırları ile herkesin gönlüne yerleşen Hocamıza sağlıklı ve mutlu bir emeklilik hayatı diliyoruz.

Prof. Dr. O. Sermet Kabasakal, 1984 yılında Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş, 1989 yılında yüksek lisans, 1995 yılında  doktorasını İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümü'nde 1985-1998 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak, 1998-1999  yılları arasında da Doçent olarak görev yapmıştır.  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde ise 1999-2005 yılları arasında Doçent, 2005'ten günümüze kadar da Profesör olarak görev yapmıştır. 2008-2011 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığı, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Fakülte Kurulunda Profesör Temsilciliği, Kimya Mühendisliği Bölümü ERASMUS-ECTS Koordinatörlüğü ve çeşitli Bölüm Komisyon Üyelikleri yapan Prof. Dr. O. Sermet Kabasakal'ın çok sayıda yayını, bildirisi ve tez danışmanlıkları ile başarıyla tamamladığı projeleri vardır.