TR | EN
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosunu Diplomada Kullanma Hakkı
23.06.2023
Öne çıkan görsel

            Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosu Lansman Programı, 14 Haziran 2023 tarihinde T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Sayın Prof. Dr. Lutfihak ALPKAN ve Faruk Özçelik’in teşrifleri ve Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Yükseköğretim Kalite Kurulu, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Yönetim Yapıları ve yükseköğretim kurumlarından 180’i aşkın temsilcinin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi. Lansman Programına Üniversitemiz adına; Rektörümüz Prof. Dr.  Kamil ÇOLAK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan DEMİRAL ve Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Demet TOPALOĞLU YAZICI katılmıştır.

            Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinde yer alan yükseköğretim yeterliliklerinden sorumlu 40 üniversiteden birisi olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne de Lansman Programında "Anı Plaketi" takdim edilmiştir. Yükseköğretimde var olan otuz bin diploma programının arasında Bölümümüzün de bulunduğu sadece 142 program TYÇ'ye yerleştirilmiş yeterlilikler için düzenlenen mezuniyet belgelerinde TYÇ Logosu kullanım hakkına sahip olmuştur.

            Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi, hem eğitim-öğretim sistemini hem de çalışma hayatını yakından ilgilendiren reform niteliğinde bir çalışmadır. Bir yeterliliğin TYÇ’de yer alması söz konusu yeterliliğin; öğrenme kazanımı yaklaşımıyla tanımlandığı, kalite güvence koşullarını sağladığı, yeterliliğe erişim süreçlerinin güvenilir ve şeffaf olduğu, diğer yeterliliklerle arasındaki ilişkinin net bir biçimde açıklandığı, eğitimciler ve işverenler tarafından kabul gördüğü ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesine açık bir referans taşıdığı anlamına gelmektedir (https://www.tyc.gov.tr/).