Öğrencilerimizin Başarısı
24.03.2023

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri;  Mahmut Can TELLİ (yürütücü), Ceren ATEŞ ve Mert BAYDAR'ın Mühendislik Araştırmaları dersi kapsamında Prof. Dr. Hilal DEMİR KIVRAK'ın akademik danışmanlığında hazırladıkları “Atık kumaşdan üretilen aktif karbon destekli katalizörlerin hidrojen peroksit yakıt pili uygulamaları” başlıklı çalışma, Gaye ŞİRİN (yürütücü), Şeyma Nur ALTUN'un Mühendislik Araştırmaları dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Şefika KAYA'nın danışmanlığında hazırladıkları ''Tekstil Endüstrisi Kumaş Atıklarından Yeni Nesil Metalsiz Katalizörlerin Geliştirilmesi ve Elektrokimyasal Performanslarının İncelenmesi'' başlıklı çalışma, Damla DENKTAŞ (yürütücü), Esra SARIBOĞA ve Bilge Sena ALTINAY'ın Mühendislik Araştırmaları dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Derya YILDIZ'ın danışmanlığında hazırladıkları ''Metalsiz Katalizör Olarak Aktif Karbon Geliştirilmesi ve Hidrojen Üretiminde Katalitik Aktivitesinin İncelenmesi'' başlıklı çalışma TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Bu üç projenin sanayi danışmanı YÜNSA Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nden Dr. Neslihan KORKMAZ' a destekleri için teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimizi ve Öğretim Üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bölüm Başkanlığı