POSTER GÜNÜ 2021
25.06.2021

Bölümümüz son sınıf öğrencilerinin  2021-2022 bahar yarıyılı Mühendislik Araştırmaları dersi kapsamında hazırladıkları çalışmaları poster günü etkinliğinde sanal sergide sergilenmiştir. Zoom üzerinden yapılan Poster günü etkinliğine Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Muammer Kaya ve Dekan Yardımcısı Hakan Demiral, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Elif Akbay, Bölüm danışma kurulu üyelerimiz, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz olmak üzere 84 kişi katılmıştır.  Öğrencilerin hazırladığı 20 adet poster 8 jüri üyesi tarafından değerlendirilmiştir. Poster kurallarına uygunluk açışından değerlendirme Araş.Gör. Fırat Yılmaz tarafından yapılmıştır. Posterlerin değerlendirilmesinde Doç.Dr.Elif Akbay (Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı), Bölüm Danışma Kurulu Üyelerimizden  Hikmet Şimşirel (Alemdar Mühendislik Endüstri Makine Kimya), Mahmut Yılmaz (Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri(Emekli)), Kenan Çalışır (TMMOB, KMO Eskişehir Bölge Temsilciliği Yön. Kur. Başkanı),  Kasım ALTAY (Korteks Tekstil Genel Müdür Yrd.), Doç.Dr.Dilek Angın (Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü), Nuri Şişman (Arge Şefi, Teknik Malzeme A.Ş., Bursa),  Nermin Kuşcu (NG Kütahya Seramik, Yönetim Sistemleri Grup Yöneticisi )  destek vermiştir. Etkinlikte jüri üyelerinin değerlendirmesine göre ilk üçe giren poster açıklanarak öğrenciler tarafından sunumları yapılmıştır. Etkinliğe katılan öğrencilere ve jüri üyelerine teşekkür belgeleri sunulmuştur.

İlk üçe giren posterler

1.Beyzanur Oruç, Ece Özpoğda, Selin Gündoğdu, Merve Yerlikaya (Danışman:Prof.Dr.Neşe Öztürk) Sentetik tekstil atıksuyundan Remazol Black B boyarmaddesinin hibrit sistemle giderimi.

2.Sezin Yılmaz, Suzan Yurtseven, Mehveş Dila Durmaz, İrem Yontunç (Danışman: Prof.Dr.Ayşegül Aşkın) Seramik membranlarla atıksu giderimi.

3.Mert İşcan, Emine Kakacak, Tuğçe Gülseren, (Danışman: Dr.Öğr. Üyesi Uğur Selengil) Barbunya kabuklarından aktif karbon üretimi ve boyarmadde gideriminde kullanımı.