Üniversite-Sanayi işbirliği
17.04.2024
Üniversite-sanayi işbirliği, bilgi birikimini üretime dönüştürebilmenin en önemli yollarından biridir. Torrecid Seramik Frit ve Glazür SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İş birliği ile atık seramik fritlerin hidrojen üretiminde kullanılmasına yönelik yürütülen "Atık Fritlerin NaBH4’den Metanoliz Yöntemiyle Hidrojen Üretiminde Katalizör Olarak Kullanılması" başlıklı yüksek lisans tezi, öğrencimiz Deniz Rüzgar Öztürk tarafından Dr. Öğretim Üyesi Derya ÖZCAN YILDIZ ve Prof. Dr. Hilal Demir Kıvrak danışmanlığında başarı ile tamamlamıştır.  Bu çalışma kapsamında yapılan "Waste ceramic frit as novel catalyst triggering sodium borohydride methanolysis reaction" başlıklı makale yüksek etki faktörlü (7.2) International Journal of Hydrogen Energy’de yayınlanmıştır.